Karpalo & mustaherukka yhteen sopii - elinvoimaista raakaravintoa

7. tammikuuta 2014Aamun aloitukseeni, aamupalaan, kuuluvat rahkat ja jogurtit. Viimeaikoina ovat maistuneet maustetut versiot, mutta pääsääntöisesti nautin maustamattomasta jogurtista ja rahkasta (kuiva)hedelmien ja pähkinöiden kera. Sain blogin kautta testiin BERRYFECT:in* karpalo ja mustaherukka kuitu- ja ravintojauheet, joilla voin rikastaa omat lempparituotteeni ja lisäksi myös mm. puurot ja pirtelöt.

Käyttäessäni näitä maustamattomien maitotuotteiden parina täydennän ja makeutan kokonaisuuden hunajalla. Jauheita voi käyttää ruoanlaitossa ja leivonnassa, joten enemmän keittiössä aikaansa viettävät saavat varmasti näistä enemmänkin irti kuin vain aamu- ja välipalojen lisukkeina. Kuitu- ja ravintojauheet ovat 100 % suomalaista marjaa, eikä niihin ole lisätty lisä- tai säilöntäaineita, lisäksi ne ovat myös luontaisesti gluteiinittomia.

Jauheisiin on käytetty sekä marjojen kuori- että siemenosat, jotka sisältävät runsaasti sekä flavonoideja, omega-3 ja omega-6 rasvahappoja että ravintokuitua. Raakaravintoa jauheista tekee se, että marjojen kuivaus on tehty alle 40 asteessa, jotta niiden hyvää tekevät ravintoaineet ovat säilyneet parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Tuoreiden marjojen syöntisuositus päivässä on 2 dl, joka on yhtä kuin 2 tl jauhetta. Varsin helppo tapa hyödyntää marjojen ravintoaineet erityisesti näin talviaikaan, jolloin tuoreita kotimaisia marjoja ei ole saatavilla. Mikäli kiinnostuit, omat jauheet saat hankittua hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista tai vähittäisliikkeistä kautta maan.

 Karpalojauheen kuluttajahinta on 13,90 € ja mustaherukan 11,70 €. Merkiltä löytyy myös näiden lisäksi puolukkainen kuitu- ja ravintojauhe. Lisätietoja tuotteista ja jauheiden käyttöideoita löydät tästä linkistä. Aidosti hyvää, maistuu ainakin minulle. :)

*Marjaiset kuitu- ja ravintojauheet saatu blogin kautta.

Misorella

2 kommenttia :

  1. Marjavalmisteet kyllä kiinnostais, kun ei oo nyt omia marjoja just pakastimessa, kiitos vinkistä ja linkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että löydöstä on iloa muillekin. :) Suosittelen lämpimästi!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.