Turku seikkailu ystävän kanssa

9. joulukuuta 2013Turku on minulle vanha tuttu, mutta tiemme eivät ole kohdanneet harmikseni pitkään aikaan. Jenni Vartiaisen Logomo-keikan lippuvarauksen yhteydessä heräsi ajatus koko viikonlopusta Aurajoen varrella. Tiedossa oli tämän myötä myös ensimmäinen itsenäisyyspäivän artistikeikka, jossa koskaan olen ollut.

Ennen ihanaa Jenniä kerkisimme asettua ripeästi Scandic Juliaan (johon palaan hieman myöhemmin ihan omassa postauksessaan) ja käydä syömässä hyvin Blankossa. Ravintolassa oli erittäin hyvä palvelu ja ruoka suussa sulavan herkullista. Lisää illan musiikillisesta annista voit lukea tästä.

Lauantaiaamun valjettua ja nautittuamme maittavan aamupalan hotellilla suuntasimme varsin jouluteemaiselle kaupunkikierrokselle. Turku Design Now -joulumyyjäisten lisäksi kävimme tutustumassa Kauppatorin sympaattiseen Turun Joulutoriin, joka muodostui pienten maalattujen puumökkien ja valojen koristamasta idyllistä. Samassa yhteydessä oli myös kahvila, jonne oli mahdollista mennä lämmittelemään ja nauttimaan vaikka muurinpohjaletuista.
Oman kahvihetkemme säästimme suureen Turun Kauppahalliin, jossa oli vara valita ruoka- ja kahvipaikkojen osalta. Emme päässeet ohitse kakkutaivaasta, joten valinta oli meidän osaltamme varsin selvä. Olen testannut gluteenitonta ruokavaliota toista viikkoa, joten oli varsin ilahduttavaa huomata, että herkkuhetkiemme osalta ei tarvinnut pettyä myöskään tämän osalta.

Kauppahallista löytyy ainekset vaikka kokonaiseen ateriaan! Totesimme ystäväni kanssa tiskejä ihastellessamme, että täällä kauppiaat omaavat selkeäsi korkeatasoisen ammattitunnon ja haluavat tarjota asiakkaalle vain parasta. Tiedättekö, minusta jokaisen kaupungin kauppahallissa on sitä jotain, tunnelma, joka vie juurille ja vanhoihin aikoihin. Ihastuttavaa!
Toisena iltana ruokailimme ravintola di Trevissä mm. tapasten ja hyvän viinin parissa. Mahat täynnä hyvästä ruoasta suuntasimme takaisin hotellille laittautumaan iltaa varten ja valmistautumaan valloittamaan yökerhon tanssilattian. Kiitän Lindaa erinomaisista ravintolasuosituksista ennen matkaa, niistä oli paljon apua matkailijoille! :)
Silloin, kun tytöt ovat reissussa, mikä onkaan sen parempaa ajanvietettä kuin shoppailu! Joulumyyjäisten ohella suuntasimme Ostoskeskus Hansan vaateliikkeisiin, sillä ystävälläni oli hankintalistalla pikkujoulumekko. Ilahduttavaa oli huomata, että katujen varsilta, ympäri kaupunkia, löytyy runsaasti myös  pikkuputiikkeja. Kirppikset jäivät huomiota vaille tällä reissulla, mutta Visit Turku -nettisivuilta löytyy kattava listaus näistä aarreaitoista, listaan pääset tästä. Sivustosta löytyy myös muita hyviä matkailuvinkkejä, jos jäit miettimään mitä muuta mukavaa Turussa voisi tehdä. :)


 

Kiitos Turku! Nähdään taas, vielä jäi paljon koettavaa!
Seuraavan kerran lupaan tulla moikkaamaan sinuakin Turun linna!
Erityiskiitos myös hauskalle ja ihanalle matkaseuralaiselleni! :)

Misorella

2 kommenttia :

  1. Kiitos kiinnostavasta postauksesta! Nämä matkajutut ovat aina hauskoja lukea ja niistä saa vinkkejä omiinkin matkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, toisten tekemien reissujen kautta näkee matkakohteita hieman toisin silmin nähtynä! Varsin avartavaa! :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.