Nimue Skin Technology - kahden kuukauden käyttökokemuksia

26. marraskuuta 2013On kulunut lähes yhdeksän viikkoa siitä, kun Nimue* astui mukaan päivittäisiin kauneudenhoitorutiineihini. Reilun kahden kuukauden hoitojakson aikana ihossa on tapahtunut tuotteiden ansiosta monia hyviä muutoksia.

Lähtötilanteessa, syyskuun lopulla, ihoni pinta oli karhea, mutta kyse ei ollut kaikkien näppyjen kohdalla talista, vaan suurimmaksi osaksi kuolleesta ihosolukosta. Epäpuhtauksien lisäksi ihoni oli elottoman värinen, siitä puuttui heleys, silmänalusten alta löytyi auringon aiheuttamia pieniä pigmenttimuutoksia ja varsinkin otsalla oli nähtävissä ensimmäiset ikääntymisen merkit ainaisesta otsa rutussa olemisesta.

Nimue-kouluttaja Jaana Mäkisen syyskuussa laatima ihonhoitosuunnitelma perustui kolmeen vaiheeseen:
1. Peruskotihoitotuotteiden käyttöön kotona*
2. Aktivaattorihoidon mukaan ottoon ensimmäisen kuukauden jälkeen
3. Hoitolassa tehtävään hoitoon ja kosmetologin laatimaan jatkohoito- ja ylläpitosuunnitelmaan
* Tarkemmat taustatiedot ihon lähtötilanteesta ja käyttämistäni tuotteista voit kurkata tästä postauksesta.

Mitä hyvää kahden kuukauden hoitojaksosta on seurannut?

- Kotona käytettävät hoitotuotteet ovat liuottaneet kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia
- Silmänalusten auringon aiheuttama pigmenttimuutos on häipynyt lähes näkymättömiin
- Ihon värisävy on parantunut ja kirkastunut silminnähden
- Iho on muuttunut heleämmäksi
- Ennen niin kuivan ihon kosteustasapaino on löytänyt tasapainon
- Otsan uurteet ovat madaltuneet

Lisäksi kotihoitotuotteet valmistivat ihoa myös hoitolassa tehtävää hoitoa varten, jonka seurauksena tiukassa olleita epäpuhtauksia irtosi helposti ihonpuhdistuksen yhteydessä. Kävin puolitoista viikkoa sitten Dicar Center Kauneushoitolassa, jossa minulle tehtiin Nimue Deep Cleanse Treatment -ihonpuhdistus ja uudistava happohoito.

Kokonaisuus sisälsi alkupuhdistuksen, entsyymikuorinnan, höyrytyksen, mekaanisen puhdistuksen, desinfioinnin (happo imeytyy paremmin, ehkäisee tulehduksia), uudistavan happohoidon (yhdistelmä glykoli-, maito- ja sitruunahappoa), naamion (vaikuttavat aineet teepuuöljy ja laventeli) ja päättävän suojavoiteen.

Lisähoitona tehtiin myös Nimue Eye Treatment -silmänympäryshoito, joka on seerumista sekä kollegeeni- ja levänaamiosta koostuva kosteuttava ja silottava erikoishoito silmänympärysalueelle.
Mutkia matkassa, muuten niin hyvin edistyneellä matkalla

Iloa ihanista edistysaskelista on varjostanut eräs iho-ongelma, jonka mittasuhteita en edes oivaltanut ennen hoitolassa käyntiä. Nimue-tuotteet puhdistavat toki ihosta epäpuhtauksia, mutta kolmisen viikkoa ennen hoitolassa käyntiä ihostani alkoi nousta poikkeuksellisen paljon märkäpäitä, joiden seurauksena varsinkin oikean poskiluun seudun oli vallannut tulehtuneiden, kipeiden ja pitkäkestoisten näppyjen sotajoukot.

Hartaasti odottelin niiden sotasuunnitelman ensi näytteitä, enkä ryhtynyt vastahyökkäykseen, vaikka sormeni syyhysivät antaa kyytiä ihoalani valloittajille. Näpyt olivat ja pysyivät sitkeästi iholla. Luulin niiden johtuvan hoitotuotteiden vaikutuksista, kunnes tapasin Nimue-kouluttaja Jaana Mäkisen Disar Centerissä ja sain herätyksen alkaa pohtimaan muita syitä näihin muutoksiin.

Jaana totesi heti meikittömän ihoni nähtyään, että käyttämäni aktivaattori ei saa aikaan sellaista reaktiota (korkeintaan ärtynyt iho saattaa reagoida helpommin käytettyyn happohoitoon), vaan ihotulehdus viestii siitä, että kehossani on jokin muu tulehdustila. Ehdolle nousi, valitettuani vatsakivuista ja turvotuksesta, reaktio ruokavalion jokapäiväisiin tuotteisiin.

Pysähtyessäni miettimään asiaa totesin vatsani olleen ärtynyt useamman viikon ajan, mutta olin laittanut sen kiireen, herkuttelun ja opiskeluaikataulujen romuttaman säännöllisen ruokailurytmin piikkiin. Mietin mitä muutoksia olen tehnyt viimeisen kahden kuukauden aikana ja ensimmäiseksi nousi mieleen päivittäinen soijamaito uutena ruokajuomana ja lisääntynyt leivän ja pastan suurkulutus.

Olo tuntui oikeastaan typerältä, kun olin ikään kuin kieltänyt tosiasiat ja vedonnut muihin syihin vatsan hyvinvoinnin suhteen. Jaana korosti, että ihomuutokset olivat sellaisia, että niitä voisi toki rauhoittaa kosmeettisilla hoidoilla, mutta mitkään hoidot tai tuotteet eivät poistaisi tulehtuneita näppyjä, ellei ongelmaa lähdettäisi lähestymään sen kautta mikä oireet aiheuttaa.

Edessä on siis tutkimusmatka ravitsemukseen ja ruoka-aineherkkyyksiin. Soijamaidon jätin pois ruokavaliostani heti ja kasvojen iho on rauhoittunut jonkin verran tästä muutoksesta. Vatsani on kuitenkin edelleen varsin herkkä reagoimaan kaikkeen mitä syön ja on jatkuvasti ärtyneessä tilassa.

Joulukuussa pääsen asian osalta lääkärinvastaanotolle, mutta sitä ennen olen päättänyt kokeilla omatoimisesti muutoksia ruokavaliossa. Näin aluksi testaan pari viikkoa viljatonta ruokavaliota ja katson mitä vatsa siitä tykkää. Elleivät oireet tunnu häviävän, täytyy kokeilla samaa maitotuotteiden kanssa. Tiedän, että on varsin turhamaista tarttua ongelmanselvitykseen tosissaan vasta siinä vaiheessa, kun kasvojen iho alkaa reagoida.

Tämä on kuitenkin hyvä muistutus siitä, että oman kehon viestejä kannattaa todella kuunnella. Joskus tosin tarvitaan vähän järeämpiä viestintuojia, että tieto ja tietoisuus kohtaavat toisensa. Mainittakoon, että tulehdustilan ollessa pahimmillaan oireita helpotti saamani Nimuen Y-skin Purifying mask, joka on antibakteerinen savinaamio tulehtuneen ihon hoitoon. Käytin sitä täsmätuotteena erityisesti kipeälle poskiluun alueelle.
Kasvojen ihon jatkohoitosuunnitelma

Jaana kertoi yhteenvedossaan ihostani, että minulla on vahva ja kestävä iho. Erityisesti lämmitti mieltä kommentti ikäisekseni hyväkuntoinen iho (jos niitä poskiluun sotajoukkoja ei lasketa). Talven edetessä jatkan vanhoilla kahden kuukauden aikana hyväksi todetuilla kotihoitotuotteilla.

Olen niin ihastunut Nimueen, että jatkan mielelläni maksavana asiakkaana hoitotuotteiden käyttöä ja käyn Disar Centerissä hoidoissa. Erityisen ihanaa on ollut, että ihon kosteustasapaino ja värisävy ovat parantuneet huomattavasti. Jatkosuunnitelmaan liittyy myös tarpeen kartoitus hoitolassa tehtäville hoidoille. Jaana suositteli minulle saman kasvohoidon toistoa noin kuuden viikon päähän edellisestä käynnistä ja olenkin jo varannut ajan tammikuun alkupuolelle uuteen hoitoon.

Iho on onneksi alkanut rauhoittumaan soijatuotteista luopumisen jälkeen, mutta ärtynyt alue oireilee vielä jonkin verran, vaikka tosin lievemmin. Täytyy vain toivoa, että oireet kehon ja vatsan hyvinvoinnin tilasta löytävät syynsä ruokavaliokokoiluilla, tulevalla lääkärin ohjeistuksella ja mahdollisilla lisätutkimuksilla, jotta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi pääsisin vihdoin nauttimaan myös tulehduksesta selvinneestä ihosta ja kaikista Nimuen aikaan saamista positiivisista muutoksista kasvojen alueella.

*Nimue-hoidot ja hoitotuotteet saatu blogin kautta. 
Postaus on toteutettu yhteistyössä Disar Center kauneushoitolan kanssa, johon voit tutustua tästä.

P.S. Onko teillä kokemuksia ruoka-aineallergioista ja niiden vaikutuksista hyvinvointiin?

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.