Helsingin hauskin drinkkikoulu

19. marraskuuta 2013Viime lauantain Indiedaysin bloggaajien inspiraatioiltapäivässä oli mahdollisuus osallistua drinkkikouluun, joka osoittautui varsin mukaansatempaavaksi ja antoi kivoja vinkkejä tuleviin illanviettoihin. 

Son of a Punch:n Jyri ja Mikael opettivat meitä hauskojen juttujen ja tiimityöskentelyn ohella valmistamaan helppoja ja persoonallisia drinksuja. Saimme maistiaiset neljästä eri juomasta, jotka voi kätevästi rakentaa kotioloissa keittiöstä löytyvin apuvälinein. Shakerinä voi toimia paremman puutteessa esimerkiksi kannellinen hillopurkki. :) 
Jos tuo delfiiniä varsin uskottavasti muistuttava banaani nostaa hymyn huulille, voin vannoa, että sen valmistus oli myös tunnin ehdoton kohokohta. Viihdearvon lisäksi se antoi kuitenkin hyvän muistutuksen siitä, miten visuaalisuus on puoli (silmän)ruokaa myös juomissa ja niiden esille laitossa. 

Testikierroksen lopuksi osanottajat saivat valmistaa itselleen Helsinki Mule-drinkin, jota koristi kurkkukiehkura. Hyvä vinkki oli asettaa pilli vihreän spiraalin keskelle, jotta kurkun aromit tulivat mukaan jokaiseen siemaukseen. Iltapäivän päättävässä tuokiossa oli niin hulvatonta, että hyvä, kun sai naurultaan välillä hörpätyksi.
Yläpuolelta löydät poikien ohjeet drinkkien valmistukseen, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :) Oma suosikkini näistä oli ehdottomasti Chambord Julep, joka muistutti hieman lemppariani, Caipiroskaa. Oli varsin avartavaa saada hyviä vinkkejä iänikuisten Cosmopolitanien ja sen oman takuudrinkin lisäksi tyttöjen iltoja varten. 

Loistavia juomasekoituksia voi käydä maistelemassa myös samojen herrojen drinkkeihin erikoistuneessa Liberty Or Death -baarissa. Odotan innolla, että pääsen itsekin vierailemaan siellä ja nauttimaan jotakin uutta jännittävää ja pirskahtelevaa hyvässä seurassa. Pidetäänhän ystäväiseni tämä mielessä, kun seuraavan kerran taas ulkoillaan! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.