Operaatio iho kuntoon - Nimue Skin Technology

3. lokakuuta 2013Ihon hyvinvointi on ulkoisen kauneuden peruspilareita, kenties tästä syystä satunnaiset tai pitkään jatkuneet iho-ongelmat vaikuttavat yllättävissä määrin kantajansa itsetuntoon. Ihon kunto peilaa armotta elintapoja, arjen paheita ja hoitotottumuksia. Huono iho ei kuitenkaan aina ole kiinni esimerkiksi huolenpidon laiminlyönnistä tai terveellisten elintapojen puutteesta.

Minulla on ollut nuoresta pitäen huonohko iho. Kuvittelin toiveikkaasti lähentyessäni kolmeakymmentä, että joskushan kasvojen ihon täytyy rauhoittua. Toisin kävi. Miten sitten määrittelen vähemmän hehkeän ihon? Omalla kohdallani se tarkoittaa punoittavia kohtia, sameaa ihonväriä ja ennen kaikkea iänikuista riesaa: epäpuhtauksien jatkuvaa juhlintaa kasvojeni iholla. Niissä bileissä on kivaa kaikilla muilla paitsi minulla.

Olen kokeillut litanian eri hintaluokan hoitotuotesarjoja, kuunnellut lukuisia ammattilaisten ystävällisiä neuvoja, jotka ovat aina kuitenkin johtaneet valintoihin, jotka ovat osoittautuneet kuivattavan entisestään pintakuivaa, mutta silti epäpuhtauksia ulos puskevaa ihoani. Olen miettinyt usein mikä on pienin paha: kuivuus ja epäpuhtaudet vai kosteutetumpi, mutta näppyinen iho ja olen valinnut jälkimmäisen vaihtoehdon.

Olen todennut, että vaikka kasvoillani käytäisiin jatkuvaa sotaa sileän ja näppyisen ihon välillä, kosteutuksen ansiosta pohja on toiminut edes hyvänä alustana meikille. Sen ansiosta ihokriisini on ollut hieman siedettävämpi hyväksyä, kun olo on tuntunut edes vähän huolitellulta.

Kuivalle iholle, kun on turha odottaa syntyvän meikkitaideteoksia, jos lähtökohtana on liuskottuva ja ärsyyntynyt iho.  Vuosien testikierroksen perusteella olenkin löytänyt loistavia ja mieleisiä kosteuttavia tuotteita, mutta varsinainen ongelma on jäänyt tuloksellista hoitoa vaille.

Nimue Skin Technology ja Disar Center kauneushoitola

Rehellisesti sanottuna olin luovuttanut taistelun ja tyytynyt häviäjän osaani, kunnes viime viikko toi yllättävän pilkahduksen toivoa paremman ihon puolesta. Tarina saa alkunsa syyskuun alkupuolelta, jolloin testasin I love me -messujen bloggaajien tuotekassista saamaani Nimue Skin Technologyn sävypuhdistavaa Glygo Maskia. Kyseessä on pikakaunistava naamio, joka kirkastaa, tasoittaa ja heleyttää ihoa.

Tykkäsin tuotteesta niin paljon, että etsin lisätietoa messuillakin omalla osastollaan mukana olevasta Nimuesta. Samalla tutkimusretkellä huomasin, että osastolla tehdään messukävijöille perusteellisia Nimue-ihoanalyysejä. Kiinnostuin analyysista ja sarjan tuotteista lisää, joten olin yhteydessä Disar Center kauneushoitolaan*, joka on yksi Nimue-tuotteita myyvä ja hoitoja tekevä kosmetologialan ammattilainen.

Mistä Nimuessa sitten oikein on tarkalleen ottaen kyse? Se on Eteläafrikkalainen, 1994 lanseerattu hoitosarja, jossa oli alun perin 13 tuotetta, joita käytettiin parantamaan ihon kuntoa ennen ja jälkeen plastiikkakirurgisia leikkauksia, sittemmin merkin tuotevalikoima on laajentunut ja tuotteita löytyy erilaisten iholuokkien tarpeisiin.

Nimuen filosofia perustuu ihon uudistamiseen, kuntouttamiseen sekä antioksidantti- ja aurinkosuojaukseen. Tuotteita voi ostaa kosmetologeilta, jotka auttavat valitsemaan asiakkaalle iholuokituksen mukaiset oikeat tuotteet ja laativat jokaiselle yksilöllisen hoito-ohjelman.

Nimue on edelläkävijä innovatiivisten ja tuloksellisten hoitotuotteiden kehittäjänä, sillä se panostaa perinteistä hemmotteluajattelumallia laajemmin tuloksellisuuteen. Arvomaailma pohjaa ajatukseen ihon tavoitteellisesta hoidosta ja siitä miten näkyviä tuloksia saadaan aikaan.

Tuotteiden pakkaussuunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös ekoloogisuuteen. Täyskokoiset pakkauspullot on valmistettu akryylistä ja niihin myydään täyttöpulloja, lisäksi on pyritty vähentämään pakkausjätettä, joten suurin osa tuotteista ei ole pakattu pahvisiin myyntipakkauksiin.

"Nimue käyttää korkeimman puhtausluokan raaka-aineita, jotka ovat bioteknisesti tuotettuja tai peräisin luonnosta. Raaka-ainevalinnoissa kiinnitetään huomiota niiden tieteellisesti todistettuihin vaikutuksiin sekä raaka-aineiden väliseen synergiaan. Nimuen kulmakiviä ovat alfahydrahappojen käyttö tarkoituksenmukaisissa pitoisuuksissa, yhdistelmissä ja pH:ssa, jolloin saavutetaan parhaat mahdolliset hoitotulokset. Lisäksi Nimue käyttää lukuisia antioksidantteja kuten alfalipliinihappoa, C- ja E-vitamiinien estereitä sekä kapseloituja A-, C- ja E-vitamiineja ja muita aktiiviaineita kuten kapseloitua teepuuöljyä ja retionolia, entsyymejä, peptidejä, kasvien kantasoluja sekä lukuisia kasviperäisiä aktiiviaineita ja eteerisiä öljyjä. Jokaisen raaka-ainevalinnan taustalla on aina peruste sen käytölle ja toimivuuden tuotteessa takaa uusimman formulointiteknologian käyttäminen."
Iholuokan määrittely ja hoitosuunnitelma

Yhteydenoton ansiosta tapasin Hämeentien hoitolassa viime viikolla Nimue-kouluttaja Jaana Mäkisen, joka esitteli lähemmin tuotesarjan taustoja ja kartoitti taustatietojani ennen varsinaista ihoanalyysia. Keskustelutuokion jälkeen asetuin hoitopöydälle kirkkaan lampun alle meikittömin kasvoin kuulemaan tuomioni ihoni kunnosta.

Pintaan pyrkivät vanhat ennakkoluuloni aikaisemmista kauneusvinkkikokemuksista hälvenivät hyvin äkkiä, kun kuulin ammattimaisen ja perusteellisen arvion, jota en ollut koskaan aiemmin saanut ja joka tuntui enemmän kuin loogiselta. Olin ennen kaikkea hämmästyneen helpottunut, tuntui, että vihdoin joku todella näkee minkä asian kanssa olen paininut vuosia ja kertoo sille vielä perusteltuja syitä.

Ihoni pinta on karhea, mutta kyse ei ole kuitenkaan kaikkien näppyjen kohdalla talista, vaan kuolleesta ihosolukosta. Ihoni tuottaa sitä poikkeuksellisen paljon ja siten solukko tukkii ihohuokoseni tehden ihon pinnasta rosoisen ja näppyläisen.

Epäpuhtauksien lisäksi ihoni on elottoman värinen, siitä puuttuu heleys, silmänalusten alta löytyy auringon tekemiä pieniä pigmenttimuutoksia ja varsinkin otsalla on nähtävissä ensimmäiset ikääntymisen merkit. (Huoh, että pitääkin aina olla otsa rutussa.)

Oli kuitenkin kiva kuulla, että ihoni ei ole ennenaikaisesti vanhettuneen näköinen ja vielä mahtavampi oli kuulla, että ihoni moninaisiin tarpeisiin voidaan laatia hoito-ohjelma oikeanlaisin kotihoitotuottein.

Analyysi muistutti hyvin konkreettisesti myös aurinkosuojakertoimen käytön hyödyistä ja palamisen aiheuttamista vaurioista. Hämmästyin, kun Jaana tiedusteli olinko polttanut kasvoni joskus aurinkolasit päässäni. Vastauksen varmaan arvaattekin.

Silmänalusten alapuolelle ilmestyneet pigmenttimuutokset johtuvat auringon tekemistä vaurioista. Iholla on pitkä muisti: muutama vuosi sitten aurinkolasien jättämät (hölmönnäköiset) rajat kasvoillani eivät olleet vain sen kesän ongelma, vaan vaurion todelliset jäljet ovat ilmestyneet kasvoilleni vasta reilun vuoden sisällä. Pistää miettimään, eikö?

Mihin kosmetologin tekemällä analyysilla sitten pyritään? Analyysissa määritellään asiakkaan iholuokka, joita on neljä: ympäristötekijöiden vaurioittama iho, ylipigmentoitunut iho, ongelmaiho ja herkistynyt iho. Oma iholuokkani on pääsääntöisesti ympäristötekijöiden vaurioittama iho, vaikka minulla on osittain ongelmaiho ja pieniä pigmenttimuutoksia.

Tästä syystä ihon tarpeet ovat moninaiset ja eri ongelmat vaativat oikeanlaista hoitoa. Sain Disar Center hoitolasta hyvät kotihoito-ohjeet, hoitosuunnitelman ja mukaani vartan vasten minulle valitut tuotteet. Hoitosuunnitelma perustuu kolmeen vaiheeseen:


1. peruskotihoitotuotteiden käyttö kotona, 2. aktivaattorihoito ja 3. hoitolassa tehtävät hoidot ja kosmetologin laatima jatkohoito- ja ylläpitosuunnitelma. Kotihoidon (1-2) on tarkoitus valmistella iho varsinaisia ammattilaisten tekimiä hoitoja varten ja tukea hoitolassa tehtävien hoitojen tuloksia. Omaan hoitosuunnitelmaani kuuluvat seuraavat tuotteet:


 • Perushoitopaketti:
       - Cleansing gel: virkistävä ja kevyesti kuoriva alfahydroksihappoja sisältä puhdistusgeeli 
       - Conditioner: ihoa uudistava hoitoneste, joka vahvistaa ja heleyttää ihoa
       - Nimue Day: kevyen tuntuinen päivävoide, joka kosteuttaa ja suojaa ihoa
       - Moisturiser Plus: hoitovoide, joka tukee ihon luontaista kosteudensitomiskykyä ja elvyttää

 • Hoitoa täydentävät tuotteet:
       - Exfoliating Enzyme:  entsyymikuorintavoide, joka silottaa ja heleyttää ihoa hellävaraisesti
       - Cell Hydrating Comlex: pehmittävä ja rauhoittava hoitoöljy ihon pintakuivuuden hoitoon
       - Eye treatment: suojaava silmänympärysvoide

 • Kuukauden kotihoitojakson jälkeen Conditioner vaihdetaan kakkosvaiheen aktivaattoriin:
       - Active Lotion: korkean alfahydroksihappopitoisuuden aktivointivoide uudistaa ihoa tehokkaasti

 • Kahden kuukauden kotihoitojakson lopuksi hoitolassa tehtävä ihonpuhdistus:
       - Hoito: Nimue Deep Cleanse Treatment - ihonpuhdistus + uudistava happokäsittely Disar Centerissä 
       - Samassa yhteydessä arvioidaan ja suunnitellaan hoitolassa tapahtuvan hoidon tarve jatkossa.
         Omalla kohdallani saattaa esimerkiksi olla tarpeen tehdä useamman hoidon hoitosarja säännöllistä
         ylläpitävää kotihoitoa unohtamatta.
Nimue I love me -messuilla

Messuilla ihoanalyysi tehdään mukavassa hoitotuolissa kirkkaan lampun alla meikkiä poistamatta ja asiakas saa mukaansa kortin analyysin tuloksista, suositeltavista tuotteista ja hoidoista. Hintaa messuilla tehtävällä analyysilla on 20 € ja siihen sisältyy mukaan saatava tutustumistuotepakkaus oman iholuokan mukaisista kotihoitotuotteista (paketin arvo 98 €).

Hoitosuunnitelma tehdään asiakkaan taustahaastattelun ja ihon kunnon perusteella. Suosittelen oman kokemukseni perustella lämpimästi suuntamaan Nimue Skin Technologyn messupisteelle ihoanalyysiin ja tutustumaan oman iholuokituksesi mukaisiin tuotteisiin.

Kannattaa käydä lisäksi kuuntelemassa Jaana Mäkistä pe 11.10. klo 12 ja la 12.10. klo 10:30 messujen Kauneus & Terveys -lavalla aiheesta: "Iholuokitukset tuotevalintojen perustana, miten erilaisia iholuokituksia voidaan hyödyntää oikeiden ihonhoitotuotteiden valinnassa".

Tarkempaa lisätietoa Nimuesta löydät tästä.

*Nimue-tuotteet saatu blogin kautta. 
Postaus toteutettu yhteistyössä Disar Center kauneushoitolan kanssa, johon voit tutustua tästä.

PS. Ensimmäisten käyttöpäivien jälkeen voin jo kertoa, että ihosta on poistunut paljon epäpuhtauksia, mikä on ollut varsin ilahduttavaa. Tuotteiden käyttö ei ole aiheuttanut punaisuutta tai kuivuuden tunnetta iholla.

Seuraavat kaksi kuukautta tulevat olemaan mielenkiintoisia uuden hoitosuunnitelman parissa, kun seuraan ohessa ihoni muutoksia. Odotan innolla, että pääsen raportoimaan teille tuloksista kahden kuukauden päästä tehtävän ihonpuhdistuksen jälkeen. Olkaahan siis kuulolla, palaan asiaan! :)

Misorella

4 kommenttia :

 1. Kiva juttu! Olen joskus samoja testaillut ja vaikuttavat tosi hyviltä. Ja pisteitä tulle kyllä multa tuosta Etelä-Afrikasta. :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla toisen testaajan ajatuksia, samoilla linjoilla olen. :)

   Poista
 2. Mulle tarttui kanssa mukaan tuolta iloveme -messuilta ympäristövaikutuksista kärsineelle iholle setti ja ihan super tyytyväinen ollut! Tälle sivulle eksyin kun etsin hoitolaa, jossa tuotteita myytäisiin, jotta pääsisin ostamaan lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla, että olet tykännyt tuotteista! Nimue on kyllä varsin hyvä sarja. Olen iloinen, että siitä on tullut iso osa omaa ihonhoitoa. Tuossa vielä varuiksi linkki Nimue-hoitoloihin: http://www.disar.fi/nimue/yhteystiedot Kivaa joulunodotusta sinulle! :)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.