Haastan sinut, tehdään yhdessä hyvää - Nenäpäivä 2013

16. lokakuuta 2013Nyt olisi tarjolla hieno mahdollisuus tehdä yhdessä hyviä tekoja tärkeän asian äärellä! Sain nimittäin lokakuun alussa haasteen Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivä-tiimiltä osallistua blogien yhteiseen Nenäpäivä-huutokauppaan. Nenäpäivän blogikasvona olemisen kunnian lisäksi olen innoissani mahdollisuudesta tehdä hyväntekeväisyyttä kehitysmaiden lasten hyväksi.

Bloggaaminen tuottaa minulle iloa ja se on ennen kaikkea väylä toteuttaa itseäni ja olla luova. Teitä lukijoita on kertynyt koko ajan lisää, arvostan sitä erittäin paljon ja teidän läsnäolonne on tärkeä kannustin minulle kirjoittaessani arjen kokemuksia tarinoiksi. Erityisen hienolta tuntuu, että nyt minulla on mahdollisuus tehdä jotakin konkreettista ja epäitsekästä myös toisten ihmisten arjen olojen parantamiseksi ja osallistaa siihen samalla teidätkin. :)

Miten sinä voit olla avuksi?

Misorellan tyyliin -blogin tiimi kerää varoja kehitysmaiden lasten hyväksi blogihuutokaupan avulla, joka toteutetaan Huutonetissä 21.-27.10.3013 välisenä aikana. Huudettavana on omiani ja läheisten ystävien lahjoittamia vaatteita ja tavaroita, joiden kaikkien taustalta löytyy lisäksi jokin tarina jaettavaksi.

Tavoitteena on kerätä varoja hyvän asian puolesta, mutta myös laittaa kiertoon käyttämättä jääneitä aarteita, jotka voivat saada uuden elämän tarpeellisina uudessa kodissa. Olkaahan siis kuulolla, huikkaan kyllä vielä HEP uuden postauksen kautta 21.10.2013 ja jaan teille suoran linkin tiimini huutokauppasivulle.

Mikäli haluat tehdä rahalahjoituksia Misorellan tyyliin -blogin tiimin tilille, sinun ei tarvitse odottaa huutokaupan avautumista. Suoria rahalahjoituksia voi tallettaa Nenäpäivän nettisivujen alta löytyvän tiimin tilille joko verkkopankin kautta tai lähettämällä 10 € arvoisen tekstiviestin tiimini tunnuksella NP 101037 numeroon 16499.

Tiimille voi tehdä lahjoituksia 16.10.-8.11.2013 välisenä aikanaLahjoituksia pääset tekemään Misorellan tyyliin -blogin tiimin sivuille tästä linkistä. Kaikki lahjoitukset ja huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykselle!

Mitä lahjoituksellasi saadaan konkreettisesti aikaan?

Alla olevien lahjoitusesimerkkien avulla on kenties hieman helpompi hahmottaa kuinka suuri merkitys jokaisella, pienelläkin, lahjoitussummalla on:

3 €        sata puuntainta
4 €        moskiittoverkko
6 €        opiskeluvälineet vuodeksi Nepalissa
13 €      50 hedelmäpuuta
17 €      yhden Masaaitytön ruokailut kuukaudessa
20 €      rokotuspaketti, jonka avulla 50 lasta saa suojan poliota, tuhkarokkoa ja jäykkäkouristusta vastaan
77 €      polkupyörä (tarakalla rokotuskalusto kulkee hoitajan mukana syrjäisempiinkin kyliin)
210 €    vesisäiliö 1000 litraa
400 €    vesisäiliö 2000 litraa
1300 €  viljely- ja ympäristökoulutus 10 hengelle
2800 €  yhden hehtaarin mallipelto, jossa käytetään uutta viljelymenetelmää

"YK:n vuosituhattavoitteissa ensimmäiseksi tavoitteeksi on kirjattu äärimmäisen köyhyyden ja nälän poistaminen. Silti miljardi ihmistä näkee päivittäin nälkää. Joka kolmas lapsi kehitysmaissa kärsii aliravitsemuksesta. Aliravitsemus vaikuttaa vahingollisesti etenkin lapsiin, lasten kasvuun, kehitykseen ja koulunkäyntiin. Alle kolmevuotiaalle lapselle riittävä ja ravitseva ruoka on välttämätön edellytys tasapainoisen kehityksen takaamiseksi. Kehittämällä perheiden kanssa yhdessä tehokkaampia ja kestäviä tapoja viljellä maata taataan ruokaturva koko perheelle. Samalla mahdollistetaan myös lasten koulunkäynti: ruokaturvan parantuessa perheellä on mahdollisuus lähettää lapsensa kouluun eikä lasten tarvitse olla töissä. Nenäpäivän tuella Fida tekee ruokaturvatyötä Burundissa, Etiopiassa, Keniassa, Tansaniassa ja Ugandassa. Nenäpäivän lahjoitustuotoilla opetetaan köyhille perheille kate- ja vuoroviljelyä, tehostetaan sadeveden keräilyä, perustetaan taimitarhoja ja mallipeltoja sekä hankitaan siemeniä ja viljelyvälineitä."
Vertailukohtana Nenäpäivä 2012 keräsi yhteensä reilut 2 miljoonaa euroa. Suomalaisten avustusten ansiosta tuhansien kehitysmaiden lasten on ollut mahdollisuus päästä kouluun, saada suojaa hiv-tartunnalta tai nukkua yönsä turvassa malariaverkon alla. Nenäpäivän sivuilta löytyy lisätietoa mitä lahjoituksilla on jo saatu aikaan, sivuille pääset tästä.

Mistä Nenäpäivässä on oikein kyse?

Nenäpäivän ovat perustaneet vuonna 2004 Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö ja säätiön toiminnassa ovat mukana lisäksi Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK.

Nenäpäivää on vietetty Suomessa vuodesta 2007 lähtien ja se kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi. Virallista Nenäpäivää 2013 vietetään 8.11. ja kampanja toteutetaan aikavälillä 16.10.-8.11.2013. Kerättyjä varoja käytetään lasten auttamiseen Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä Väli- ja Etelä-Amerikassa. 


Keräystuoton avustuskohteita ovat lasten koulutuksen mahdollistaminen, perheiden ja yhteisöjen vahvistaminen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Lisäksi Nenäpäivän varoilla tuetaan Ylen Hyvä Säätiön brittiläisen yhteistyökumppanin Comic Reliefin kautta HIV- ja aids-työtä Afrikassa. Lisätietoa Nenäpäivästä löydät tästä.


Lopuksi haluan kiittää jo etukäteen kaikkia niitä rakkaita ystäviäni ja heidän tuttaviaan, jotka ovat jakaneet kanssani innostusta ja olleet valmiina laittamaan kanssani hyvän kiertämään. Nenäpäivän blogitiimini nimi muodostuu oman blogini nimestä, mutta haluan erityisesti tuoda esille, että taustalta löytyy myös läheisiäni, joiden ansiosta saamaani haaste on saanut siivet alleen ja huutokauppaan on saatu ajatuksella valittuja lahjoituksia hyvän asian puolesta. Suuri kiitos teille! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.