Zero Point - jalkani ovat rakastuneet

23. syyskuuta 2013Viikonlopun urheilutapahtuman yhteydessä teimme ystävieni kanssa mahtavia löytöjä, juoksunumerolappujen hakureissulta tarttui nimittäin mukaan Zero Pointin kompressiosukat. Jalkani rakastuivat niihin heti ensi tuntumalta. Mietit varmaan, että miten ihmeessä sukat voivat tehdä käyttäjänsä noin onnellisiksi.

Sukkien salaisuus on se, että ne lievittävät kovassa rasituksessa syntyvää turvotusta, parantavat kestävyyttä ja viimeisenä silauksena edistävät myös palautumista. Zero Point käyttää sukissa asteittaista kompressiota, jossa suurin paine on nilkan kohdilla josta se vähenee asteittain polvea kohti mentäessä.

Väsyneet jalat suorastaan huokaisevat helpotuksesta, kun sukat taiteillaan (kyllä niillä on oma päälle pukutekniikkansa) jalkaan. Mielestäni tässä yhteydessä voidaan puhua leikkimielisesti urheilullisista tukisukista, jotka tuovat helpotusta myös arkikäytössä esimerkiksi niille, jotka joutuvat istumaan tai seisomaan pitkiä aikoja.

Urheilussa kompressio parantaa verenkiertoa ja imunestejärjestelmän toimintaa, lisää hapensaantia lihakseen, tehostaa pohjelihaksen toimintaa, nopeuttaa palautumista, poistaa kuona-aineita, estää maitohappojen muodostumista, vähentää turvotusta ja väsymyksen tunnetta jaloissa. Eikö kuulostakin aika taivaalliselta?

Luulen kuitenkin, että sukkien todellista hienoutta ei voi oivaltaa kuin itse kokeilemalla. Sukat valitaan käyttäjälleen kengännumeron ja pohkeen ympärysmitan mukaan, jotta ne istuvat ja tukevat oikein. Testailimme sukkia ensimmäisen kerran perjantai-iltana ja lauantaiaamun kevyellä kävelylenkillä.

Totesin, että saako näitä sukkia pitää aina, sillä ihastuin täysin hyvänolontunteeseen pohkeissa. Juoksin ensimmäisen puolmaratonini sukat jalassa ja olin niihin lopulta niin tyytyväinen, että kävin ostamassa pakettihintaan toiset sukkaset ja niille seuralaiseksi pinkit säärystimet.

Puolikkaan jälkeisen palautumisenkin kannalta sukat ovat olleet täydelliset, sillä kovilla olevat jalat ovat huokaisseet helpotuksesta niitä pitäessä. Helpotus johtuu siitä, että elimistö saavuttaa nopeammin tasapainon tehostuneen aineenvaihdunnan seurauksena.

Säärystimet puolestaan soveltuvat vain treenin ajan pidettäviksi, tuuminkin, että ne ovat ihanteelliset ryhmäliikuntatunneille ja salille. Jos kiinnostuit sukista, mutta omat höpinäni eivät vakuuta, asiantuntevampaa lisätietoa kompression hyödyistä löydät täältä. Tietysti paras tapa tutustua tuotteisiin, on suunnata askeleet testaamaan niitä henkilökohtaisesti. Suosittelen lämpimästi!

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.