Vajaa viikko puolikkaaseen

16. syyskuuta 2013Eilen illalla oli vuorossa viimeinen pitkä lenkki ennen 21.9.2013 juostavaa Espoon rantamaratonin puolikasta. Jolkotin 16 kilsan lenkin nykyistä kestävyysjuoksuvauhtiani ja kuulostelin kehon tuntumia matkan aikana. Juoksu kulki koko ajan hyvin tasaista vauhtia, eikä olo ei ollut huono, vaan oikeastaan suorastaan energinen.

Lähtökohta puolikkaan vauhtiin on se, että eteenpäin ei mennä veren maku suussa repien, vaan otetaan vauhdin kanssa varman päälle oman päivän tuntuman ja kunnon mukaan. Tavoitteena on ennen kaikkea maaliin pääsy.

Myönnettäköön kuitenkin, että ajattelin lyöttäytyä jonkun tavoiteaikaa juoksevan jäniksen vanaveteen ja katsoa pysynkö edelliset seikat huomioiden vaivatta mukana. Ainahan sitä voi hypätä toisen jäniksen kelkkaan, jos ei muuta. ;)

Lenkin tuntemuksista mainittakoon, että kahdentoista kilometrin jälkeen korostuu erityisesti nestetankkauksen merkitys lenkin aikana, nesteytyksen täytyy olla kunnossa alusta alkaen ja lisäenergiaakin tarvitaan.

Olen koko kesän opetellut juomaan lenkeillä tietyn välimatkan välein, niin, että janontunnetta ei kerkiäisi syntymään. Pitkän matkan tavoitteen suhteen on hyvä, että on tottunut juomaan ja syömään juostessaan, joten se tuskin tuottaa ensi lauantainakaan vaikeuksia.

Reitin varrella tarjoiltavaa urheilujuomaa olenkin jo testaillut etukäteen pidemmillä lenkeillä ja se on tuntunut sopivan vatsalleni oikein hyvin. Riemastuttavaa tässä viikossa on se, että nyt saa tankata hiilareita (nesteytystä unohtamatta) hyvällä omallatunnolla, kunnes perjantaina ruokavalio normalisoidaan taas arkirytmiin. Ilonen hei vaan teille, vehnäpasta, vaalea leipä, hedelmät, puurot, mehukeitot ja jogurtit.

Viikon aikana edessä olisi vielä pari kevyttä ja lyhyttä lenkkiä, mutta suurimmat urheiluponnistelut jätetään kuitenkin tulevalle viikonlopulle. Olo on tällä hetkellä luottavainen, pidän kuitenkin sormet ja varpaat ristissä, että viikon aikana ei ilmesty flunssan oireita tai muita kapuloita rattaisiin.

Hyvää (treeni)viikkoa myös sinulle! 
Pidäthän sinäkin peukut pystyssä tälle jolkottajalle, sillä kaikki tsemppi otetaan ilolla vastaan! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.