Kympin enkat - tästä on taas hyvä jatkaa matkaa

4. elokuuta 2013Saako vähän hehkuttaa? Juoksin eilen oman tähänastisen kymppikilsan ennätykseni. Kyllä, tiedän, että kyseessä ei ole mikään suoranainen huippuaika, mutta sillä ei ole merkitystä koska nyt puhutaan minun omasta kehityksestäni.

Tämä on taas yksi rikottu rajapyykki omassa tavoitteessani kohti vahvempaa ja nopeampaa juoksijaa ja minulle tämä oli iso juttu. Täytyy kuitenkin välillä muistuttaa, ihan itseänikin, että olen juossut vasta kolme kuukautta. Siihen nähden, vaikka itse sanonkin, ei yhtään hullummin vedetty (kuka sitä kissan häntää nostaisi, jos ei kissa itse...).

Huomenna alkaa kuudes treeniviikko puolimaratonohjelmasta, mikä tarkoittaa sitä, että puolikas häämöttää seitsemän viikon päässä. Ohjelman mukaan harjoittelu tuottaa viikko toisensa jälkeen näkyvää tulosta, samalla se motivoi ja takaa monipuolisen eri osa-alueita kehittävän harjoittelun. Yksi asia sopii toiselle ja toinen toiselle, tämä on minun tapani valmistautua tulevaan koettelemukseen.

Katsotaan saanko vielä loppukesän aikana nipistettyä vähän pois tuosta kympin ajasta. Eilen oli hyvä fiilis juosta, aina askel ei välttämättä kulje yhtä hyvin. Tärkeintä minusta onkin kuunnella omaa kehoa ja sen viestejä. Joskus täytyy rikkoa rajoja ja treeni ei aina ole helppoa tai kivaa, mutta väsyneenä on turha repiä itsestä samoja tuloksia kuin niinä päivinä jolloin on energinen ja levännyt olo.

Todettakoon vielä, että ei, en aio yrittää juosta puolikasta tuohon vauhtiin. Puolikkaalle lähden rauhallisemmalla kestävyysjuoksuvauhdilla, joka kenties sekin toivottavasti paranee vielä hieman kesän aikana. Ainakaan eilen en olisi jaksanut vetää toista reilua kymppiä toisen kympin kaveriksi tuohon tahtiin. Tavoitteena onkin juosta ensimmäisessä urheilutapahtumassa silloisen oman tuntuman ja kunnon mukaan ja tavoiteltuna päämääränä on ennen kaikkea maaliin pääseminen.

Ensi viikon treenejä innolla odottaen toivotan sinullekin hyvää alkavaa (treeni)viikkoa! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.