Eväsretki lempeän lämpimässä elokuun illassa

10. elokuuta 2013Perjantai oli hiostavan lämmin, mutta tätähän minä muistaakseni tilasin aikaisemmin: lämpimiä elokuun päiviä. Heinäkuuhun verrattuna lämpö on kuitenkin erilaista, jotenkin lempeämpää, ei ole niin polttavan kuuma. Eron huomaa varsinkin silloin, kun päivä päättää matkaansa ja kulkee kohti auringonlaskua.

Alkuillasta alkoi tuntumaan siltä, että täytyy päästä ulos kuumasta asunnosta, seuraksi löytynyt ystävä odotti vain yhden puhelinsoiton päässä. Ilta enteili ukkosen tuloa, lämpimän tuntuinen voimakas tuuli vilvoitti juuri sopivasti ja tummuvat pilvet tanssivat omaa sadetanssiaan taivaan sinisellä tanssilattialla. 

Sade ja salamashow olivat vierailleet kotikulmilla jo edellisenä yönä, mutta nyt näytti siltä, että joukko myrskyisiä esiintyjiä oli vain ohikulkumatkalla ja esitys nähtäisiin tällä kertaa jossakin muualla.

Askel kulki puolittain huomaamatta, puolittain sovitusti sataman suuntaan, matkalta tarttui mukaan evästä ja suuntana oli näkymä, jossa kaksi sinistä kohtasivat toisensa kaukana horisotissa maakaistaleen molemmin puolin.

Aurinko oli jo matalalla iltakahdeksan jälkeen ja se piiloutui ohi tanssineen myrskysaattueen taakse. Taivaanvalo suodatti säikeitään pilvien lomasta ja täydensi kuvan kaunista näkymää. Ei ollut kylmä, eikä liian kuuma, oli ihanaa vain olla ja nauttia. Ystäväni totesi, kun istuimme kallioilla mutustellen hartaasti evässaalista, että tämä on täydellinen kesähetki.

Ei tullut mieleenikään olla eri mieltä asiasta. Siinä kivisellä penkillä istuessani ja ympärilleni katsellessani totesin jälleen kerran itsekseni, että aika pienestä ihminen voi olla onnellinen. Toisaalta mieli ei voi olla kovinkaan paha, jos on juuri syönyt puolikkaan juustosarven ja marjavaniljapullan. ;)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.