Rantapäivä Asikkalassa - talviturkki jäi Vesijärveen

5. heinäkuuta 2013



Kun autoon pakataan muutama kassi rantavermeitä, eväitä ja into piukeena olevia pieniä ja vähän isompia lapsia ja käännetään nokka kohti Asikkalaa saadaan aikaan päivä, joka pitää sisällään paljon riemua. Aurinko tuikki hyväksyvästä valinnallemme, kun saavuimme Kalmarin uimarannalle. Löysimme ihanan oman pienen keitaan puun varjosta, lähellä vesirajaa, jossa lämpö helli ja aallot liplattivat sointiaan rantaviivalla.

Kalmarin ranta sopii paremmin kuin hyvin retkikohteeksi pienten lasten kanssa, sillä ranta jatkuu matalana varsin pitkälle ja varpaiden alla soljuu ihana vaalea hieno hiekka. Me aikuiset (tai siis ne vähän vanhemmat lapset) kahlasimme lasten leikkien lomassa kirkkaassa, lämpimässä vedessä, kastautuminen kuitenkin hieman arvelutti ja vesipyssysankarien osumat tuntuivat lämpimällä iholla varsin viileiltä. Keräsin kuitenkin rohkeutta ja jätin lopulta talviturkkini Vesijärveen. Alla olevan kuvan parivaljakkoa ei roiskeet ja kastuminen haitannut, olosuhteista otettiin kaikki ilo irti.




Vesileikit ovat energiaa kuluttavaa hommaa, joten tarvittiin kunnon tankkaustauot, jotta jaksettiin taas koko porukka menossa mukana. Välillä oli kiva piipahtaa myös rannan leikkipuistossa. Lapset leikkivät siellä keskenään ja yhdessä välissä katsoimme, että liukumäessä viilettää pyyhe viittana varsin tutun näköinen poika, varsinainen arjen supersankari. Retkieväinä oli mm. erilaisia marja- ja vihannesherkkuja, kotimaiset mansikat maistuivat taivaalliselta, kesältä.



Ystävän kauniit kesäsandaalit, saatu tuliaisiksi Thaimaan matkalta

Karistimme hiekat varpaista, pakkasimme viltit kassiin ja siirryimme jätskikahveille Kanavan Helmeen viereiselle Vääksyn kanavalle, joka yhdistää Vesijärven Päijänteeseen. Lapset olivat innoissaan käydessään katsomassa sulkujen luona vuoroaan odottavia venematkailijoita. Miljöö on muutenkin todella kaunis pienine siltoineen ja virtaavine vesineen.




Kanavan tuntumassa on useampi tunnelmallinen kädentaitojen putiikki, joista voi saada vinkeitä ideoita ja mukaan saattaa myös tarttua joitakin aarteita. Yksi tällainen paikka on Jokiranta, jonka alakerrassa on putiikki ja yläkerta on varattu vintagekirppikselle. Tämä päivä oli taas hyvä muistutus siitä, että aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas löytääkseen pieniä elämyksiä.

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.