Kesän tuntua, lapsuusmuistoja ja kissantassuja

13. toukokuuta 2013Sunnuntaina nautittiin kesäisen suloisesta lämmöstä ja auringonpaisteesta. Tuntui mukavalta, kun ulkona tarkeni paremmin kuin hyvin ilman takkia. Väittäisin, että ilmassa tuoksui kesäpäivä, tiedättehän sen ihanan yhdistelmän lämpöä, tuulen raikkautta ja luontoa. Paremmin en sitä osaa kuvailla, tavoittaa sanoiksi tuoksua, joka on lisäksi muistoja täynnä.

Jotain kuitenkin kertoo se, että mielikuvieni jälkituoksussa kaikui hentona kuiskauksena sana VAPAUS. Ajatus kiteytyy tapahtumarikkaisiin päiviin, jotka venyvät huomaamatta valoisiin öihin, ulkotilojen haltuunottoon kakkoskodiksi ja aikatauluttomaan kesälomaan, johon silti sisältyy monta kihelmöivää odotuksen hetkeä ja täyttyneitä unelmia.

Toisaalta mielikuva karkaa tuulessa hulmuaviin hiuksiin, kun ajat aikuisena ystäväsi kanssa kilpaa fillarilla tai heittelet pikkukiviä järveen ja sisäinen pikkulapsesi hihkuu vaaleanpunainen hattara kädessä ja nauraa suu korvissa niin, että ylhäältä puuttuvan etuhampaan rako vilkkuu. Se on riemuissaan, sillä häntä ei ole unohdettu, on taas seikkailun aika.
Olen täysin myyty uudelle huivilleni ja hopeisille paljettiballeriinoille, jotka kimaltelevat kilpaa valonsäteiden kanssa. Liivin alareunasta kurkistelee veikeästi yksi kissaeläin, mutta tarinan varsinainen sankari saapui näyttämölle vasta hieman myöhemmin (tarkkasilmäiset saattavat kiinnittää huomiota yllä olevan kuvan oikeaan ylänurkkaan).

Naapurin kissahan se saapui tervehdyskäynnille keskelle kuvaustuokiota. Juttelin sille kissaa ja totesimme yhdessä kuinka ihanaa on, kun kukkaset heräävät yksi toisensa jälkeen eloon pitkän talven jälkeen. Kädessäni olleesta kesän ensimmäisestä Belliksestä tuli mieleen varhaisvuosien lapsuusmuisto, jossa kaivoin yhdessä äidin kanssa kyseisiä kukkia kuokalla maasta ja istutimme niitä taimilaatikoihin kummitädille annettavaksi.

Muistan olleeni niin tohkeissani hienosta lahjasta. Jotkut pitävät helposti leviäviä Belliksiä varsinaisena riesana pihapiirissä, mutta kummini oli iloinen saamastaan lahjasta ja todella istutti ne omaan pihaansa. Samassa rinteessä missä pieni hortonomi touhuili monen monta kesää sitten, olimme taas äidin kanssa toteuttamassa yhteistä projektia. Tällä kertaa otettiin kuitenkin valokuvia puutarhahommien sijasta. Huivi Zara
Balleriinat H&M
T-paita, farkut ja farkkuliivi second hand

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.