Antaa auringon paistaa - Sensitive Advanced SPF 50+

16. toukokuuta 2013Nyt on sen aika! Nimittäin oikea hetki tarkistaa, että aurinkosuojatilanteesi on kunnossa. Joka vuosi uuden kesäsesonkiajan korvilla markkinoille ilmestyy uutuuksia, joita markkinoidaan eriasteisten suojakerrointen, tuotteiden koostumusten, ihotuntuman ja annostelutapojen muodossa. Kuluttajalla on varaa mistä valita. Ilahduttavaa minusta on se, että korkeampien suojakertoimien valikoima laajenee vuosi vuodelta.

Oma ihoni on vaalea ja mitä enemmän tulee ikää sitä enemmän kasvaa halu suojella nahkapalttootaan. Nim. liian monta kertaa puolivahingossa itsensä polttanut ja varsinkin nuorempana tarkoituksella itseään auringossa liikaa grillannut.

Kesän alussa ihoni reagoi vaatteiden vähetessä auringon UV-säteisiin ja saan helposti aurinkoihottumaa (sanotaan myös valoihottumaksi). Iholle nousee auringossa kutisevia näppylöitä. Tilanne rauhoittuu yleensä viikon kahden sisällä, alttiusherkkyys vaihtelee myös vuosittain. Oiva apu hyvän aurinkotuotteen lisäksi ovat ilmavat ja suojaavat vaatteet ja ihon totuttaminen asteittain aurinkoon.

Tänä keväänä olen varautunut vastaiskuun Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced SPF 50+ -aurinkosuojalla, joka sopii erityisesti vaalealle ja herkälle iholle. Tuote sisältää vahvistetun suojan pitkiä UVA-säteitä sekä UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Samaa tuotetta voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle.
Koostumus (nähtävissä yllä olevasta kuvasta) on erittäin kevyt (mutta ei ärsyttävästi valuva), helposti levittyvä ja todella nopeasti imeytyvä. Iholle ei jää lainkaan tahmaista tunnetta vaan se tuntuu ihanan pehmeältä. Voiteessa on hyvin neutraali tuoksu, tuote on hajusteeton ja ei sisällä parabeeneja ja väriaineita. Hypoallergeeninen koostumus on dermatologisesti testattu.

Olen varsin tyytyväinen löytööni! Aurinkosuoja toimii mainiosti myös juoksulenkeillä, joilla hiki virtaa. Nyt ei tarvitse muuta kuin sovittaa arkirutiineihin aurinkovoiteen levitys. Jostain syystä monesti meinaa tulla niin kiire ulos lähtiessä, että sitä hoitaa muita muka tarpeellisempia juttuja ja ihon suojaus jää listan loppupäähän.

Tämän tiedostaen ja niistä surullisen kuuluisista puolivahingossa itsensä polttamisesta oppineena asetan aurinkotuotteen levityksen listan kärkipäähän. Sitten ei muuta kuin arskat päähän ja menoksi! :)

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.