DIY - Kesän rokkaavimmat farkkuniittishortsit

11. maaliskuuta 2013


Tein kirppiskierroksella löytöjä ja innostuin jo hyvissä ajoin suunnittelemaan itselleni kahdet farkkushortsit. Ensi kesän omaperäisimmät ja uniikit farkkushortsit syntyvät tuunaamalla. Farkkuja ja vanhoja niittivöitä voi löytää hyvinkin edullisesti kirppiksiltä.

Farkut maksoivat kirppiksellä 2 € /kpl ja niittivyö 1 €. Kuluneesta vyöstä sai irrotettua helposti niitit irti pihtien avulla. Nappi- ja ompelutarvikeliikkeessä oli tarjolla irtomyynnissä laaja valikoima ihastuttavia niittimalleja. Valitsin tähtiä tuomaan säihkettä kesän tyyliin, hintaa niille kertyi 5 €.

Farkkujen lahkeenpituus on makuasia, halutessaan niihin voi jättää myös kääntövarat. Lahkeet voi katkaista silmämääräisesti, mutta itse mittasin mittanauhalla ja merkkasin mustekynällä lahkeiden sivusaumakohtiin sopivat leikkuukohdat lahkeiden yhdenmukaisen pituuden varmistamiseksi.

Niiteillä koristelussa on vain luovuus rajana. Koska niittien hakaset  joutuu kiinnittämään yksitellen kankaan nurjalta puolelta , kannattaa aluksi hahmotella  isommat kuvioinnit valittuun kohtaan ja ottaa niistä kuva muistiin. Niittien piikit napsahtavat helposti taskujen farkkukankaasta ja vuoresta lävitse, mutta kynsiä säästääkseen väkästen taivuttelussa kannattaa käyttää pihtejä.


Vinkki: shortseihin voi lisäksi tehdä kulutuksia esimerkiksi raastinraudalla tai leikata saksilla viiltoja. Kloriitilla saa tehtyä villejä värinpoistoja ja luotua vielä omaperäisemmät festarishortsit. Valkaistut kohdat voi värjätä kaupoissa myytävillä pesukoneväreillä vaikka pinkeiksi.

Auringonpaiste ja uudet farkkushortsit innoittivat stailaamaan kaksi asukokonaisuutta. Enää tarvitsee toivoa, että kesästä tulee lämmin ja tyylit voi ottaa käytäntöön vaikkapa terassille tai shoppailureissulle lähtiessä.


Paita Promod
Laukku Mango
Sandaalit Tamaris

Laukku H&M
Sandaalit Bullboxer
T-paita second hand

Misorella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.