Hurmaavat kiharat - kihartimet testissä

31. maaliskuuta 2013


Innostukseni kihartimien testaukseen lähti elämään, kun käytössäni ollut peruskiharrin sanoi itsensä irti pitkän palvelusajan jälkeen. Surffasin idean alkumetreillä netissä ja tutustuin valtavaan kiharrinmaailman tarjontaan. Vähemmästäkin tuotepaljoudesta menee valitsijalla sormi suuhun, kun jokainen laite lupaa toinen toistaan parempia tuloksia.

Tiesin ystävilläni olevan omistuksessaan joitakin uudehkoja kiharrinlaitteita, joten lainasin neljä hieman eri tekniikoin toimivaa laitetta testaukseen. Testasin kihartimia kahdella tapaa, itse kiharoita tehden sekä kavereiden ystävällisellä avustuksella. Testikuvat on kuvattu ollessani kampausavustajien käsittelyssä. Kokeillessani laitteita omatoimisesti totesin kylppärin avautuvat peiliovet loistaviksi apukeinoiksi. Peilien avulla on helppo tehdä kauniit kiharat myös hiusten takaosaan, kun näkee mitkä osat ovat vielä kihartamatta.

Olkapäille ulottuvat hiukseni ovat luonnostaan taipuisat ja aika paksut, mutta yksittäinen hius on hento ja hiuslaatu pörröisyyteen taipuvainen. Suoristan useimmiten itsepäisesti seikkailevia hiussuortuviani, mutta joskus olisi kuitenkin mukava vaihtaa piikkisuora huoliteltuun kiharapilveen. Kiharrus on myös käytännöllisempi tyyli hiuslaadulleni, sillä myös suoristetuilla hiuksilla on taipumusta taipua omaan tahtoonsa mm. kosteassa säässä.

Testien aikana käytin Tigin Rockaholic Rock my World -muotoiluvoidetta, jossa on itsessään mukana lämpösuoja. Kiharat tehtiin kuiviin vastapestyihin hiuksiin. Viimeistelyyn käytin Tigin Bed Head Hard Head -hiuslakkaa. Vinkkinä hiuksiin saa kuohkeutta lisäämällä kiharoiden tyveen kuivashampoota, silloin kampaus kestää raikkaana pidempään.


Testi 1: OBH Nordica, Björn Axén Tools - Curling Iron lämpökiharrin 38 mm
 Curling Ironissa on digitaalinen näyttö, josta toivottu lämpötila on säädettävissä 120-200 asteen väliltä. Lämpökiharrin lämpeni nopeasti 200 asteeseen ja sitä oli helppo käsitellä. Laitteen tuotetiedoissa luvattiin sen saavan aikaan suuria kiharoita. Hiussuortuvien latvat pysyivät hyvin kihartimen vivusta avautuvan suuren klipsipidikkeen alla hiuksia kiharrettaessa. Laitteella oli myös helppo tehdä kiharoita itselleen vaikka laite olikin isokokoinen. Hiuksiini ilmestyi lämpökäsittelyn aikana hyvin loivia suuria kiharoita.
Lopputulos oli ilmava ja hyvin luonnollinen. Olin kuitenkin hieman pettynyt lopputulokseen, sillä odotin näkyvämpiä kiharoita. Illan kuluessa kampaus pysyi kuitenkin hyvänä ja lopputulos ikään kuin tehosti hiusteni luontaista taipuisuutta. Tämä sai miettimään, että tämä lämpökiharrin voisi sittenkin olla vaivaton väline arkikampauksen hienosäätöön ja asteen verran huolitellumpaan hiustyyliin. Totesimme ystäväni kanssa, että laite sopii parhaiten oikein pitkille hiuksille, joissa on riittävästi mittaa työstää kauniisti laskeutuvia kiharoita.
Testi 2: OHB Nordica Björn Axén Tools - Flexi Curler Set

Seuraavaksi testaukseen pääsi Flexi CurlerSet. Kiharat tehtiin kahdellatoista lämpöpatukalla, jotka on käsitelty turmaliinilla hiusten suojaamiseksi ja kiillon lisäämiseksi. Pötköt lämpenivät nopeasti säilytyslaukussa.      
Avustajan oli helppo kiertää pötköt runsaisiin hiussuortuviin, haastetta toi kuitenkin se, että patukat sai riittämään koko päähän. Koska en ole itse kovinkaan taitava hiustenmuotoilija patukat toivat tottumattomissa käsissä kiharan tekoon hieman haastetta, mutta uskoisin harjoittelun parantavan lopputulosta. Patukat pysyivät napakasti paikoillaan ja ne olivat miellyttävän tuntuiset päässä. Erityistä plussaa oli se, että näitä käyttäessä ei voi saada palovammoja, sillä lämpökihartimilla polttaa itsensä helposti.
Kerroksittain leikattuihin hiuksiin sai patukoilla aikaiseksi erikokoisia kiharoita. Haroin ne sormin auki, jolloin kiharuus laimeni harmikseni huomattavasti. Kiharat sai tehtyä näilläkin välineillä nopeasti, mutta aikaansaatu kihara oli ehkä hieman liian epämääräinen omaan makuuni. Jouduin jälleen toteamaan, että patukat pääsisivät luultavammin paremmin oikeuksiinsa pidemmissä hiuksissa.
Testi 3: OHB Nordica Artist Creative Curls lämpökiharrin

Kolmas testattava oli Artist Creative Curls lämpökiharrin, jonka kartiomaisella kiharrinosalla luvattiin syntyvän erikokoisia kiharoita hiuksiin. Laite kuumeni nopeasti käyttövalmiiksi 185 asteeseen.

Tämä laite sopi hyvin erimittaisten hiussuortuvieni kiharrukseen ilman, että kampauksen lopputulos kärsi. Kihartimen keraaminen pinnoite toi todella kiiltoa hiuksiin ja oli niille hellävarainen. Kiharrinta oli helppo käyttää, kun sillä teki kiharoita toiselle, mutta kokeillessani sitä itse, totesin, että laitteella polttaa helposti sormensa. Laitteeseen kuuluu lämpösuojasormikkaat, joihin sai laitettua kolme sormea. Hiuksia muotoillessa olisi kuitenkin kaivattu koko käden suojaavaa lämpöhanskaa osittaisen suojan sijasta.

Kiharat tehtiin niin, että rauta laitettiin lähelle hiusten tyviosuutta ja vapaana oleva hiussuortuva kiedottiin kartion ympärille. Lopputuloksena syntyi korkkiruuvimaisia kiharoita, jotka muuttuivat hehkeäksi kiharipilveksi, kun ne avasi sormin. Kihartimella sai aikaiseksi kauniin kestävän lopputuloksen, mutta laitteen käsiteltävyys kampausta itse tehdessä oli iso miinus, joka saa miettimään tämän laitteen ostamista useammin kuin kerran.
Testi 4: Remington Pro Spiral Curls kiharrin 19 mm

Viimeisimpänä testaukseen valitsin perinteisemmän kihartimen, jonka käyttäjälle luvattiin nopeasti pienet, kiiltävät ja kestävät kiharat. Tuotetiedoissa mainittiin, että kiharrin soveltuu loistavasti myös lyhyemmille hiuksille. Lämpötilan voi valita 120° - 180°C väliltä, testikiharat tehtiin 180 asteisella raudalla.

Hiusten kihartimen laitteella oli helppoa erityisesti itse tehden. Kampauksen tekeminen toiselle henkilölle oli myös vaivatonta. Klipsipainike oli tässä kihartimessa aika iso. Painikkeesta sai tukevan otteen, mutta sitä oli silti kevyt käyttää ja hiussuortuvat pysyivät napakasti klipsin alla. Syntyneet kiharat olivat luonnollisen näköisiä, kun ne haroi kevyesti sormin auki.

Kerroksittain leikatuissa hiuksissani kiharat pääsivät erityisesti oikeuksiinsa. Kampaukseen sai helposti eloa vaihtelemalla kiharrettavien hiussuortuvien paksuutta, jolloin syntyi erikokoisia kiharoita ja kampauksesta tuli ilmavampi. Lopputulos oli todella kestävä ja kampaus pysyi hyvänä jopa pari päivää. Lisäplussaa laitteessa oli kätevä pyörivä johto sekä laitteen mukana tullut lämmönkestävä säilytyspussi.
Yhteenveto

Neljä laitetta - neljä erilaista lopputulosta, jotka kukin omalla tavallaan olivat kivan näköisiä. Suosikeikseni nousivat kuitenkin testien 3 (OHB Nordica Artist Creative Curls) ja 4 (Remington Pro Spiral Curl) kihartimet. Kummankin laitteen aikaansaama lopputulos oli kaunis, mutta Remingtonin helppokäyttöinen kiharrin oli mielestäni paras näistä kahdesta.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikilla on eri maku myös kiharatyyleissä, joten toiset lopputulokset voivat miellyttää jonkun toisen silmää enemmän. Samalla kihartimilla voi tehdä myös hyvin erityyppisiä kiharoita, lisäksi hiusten laatu ja pituus ja käytettävät muotoilutuotteet vaikuttavat lopputulokseen.

Testauskierros oli hyvin opettavainen ja olen iloinen tehtyäni sen. Saatan olla hieman tylsä, kun päädyin valitsemaan perus kihartimen. Testauksessa oli toki mukana vain pieni otos kiharrinmaailman tarjonnasta, mutta olen silti tyytyväinen, että uskaltuiduin testaamaan näinkin erilaisia laitteita. Nyt voin tyytyväisenä suunnata kiharrinostoksille, toivottavasti tämäkin kiharrin palvelee yhtä hyvin kuin edeltäjänsä.

Misorella

2 kommenttia :

 1. Kiva testi, kiitos. Olet ihanan luonnollisen kaunis, oikein erottuu tässä "barbiblogimaailmassa".

  Tilasin juuri kampaamokihartimen, se on varmasti hyvä, mutta pelottaa vain sen ainoa korkea lämpötila, 205C.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onnea uuden kihartimen hankinnasta! Lämpötilaa voi onneksi säätää useimmissa laitteissa mieleisekseen. Kannattaa hankkia kihartimen kaveriksi hyvä hiusten lämpösuojatuote, hiukset kiittävät. Mukavaa vuodenvaihdetta sinulle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.